INSTITUT VALLDEMOSSA
C/Pintor Alsamora, 7-9
08016 BARCELONA
http://www.xtec.cat/iesvalldemossa
   
Omet notícies del lloc

Notícies del lloc

Imatge M. Àngels Hernández
Erasmus+
per M. Àngels Hernández - dijous, 1 octubre 2015, 09:04
 

CONNECTING PUPILS TO THE EUROPEAN SPACE

Iniciem el segon any de projecte. A la propera reunió conjunta internacional que tindrà lloc a Romania presentarem els treballs dels nostres alumnes. Properament inaugurarem la web on la comunitat educativa podrà veure els continguts de tots el països.

 
Imatge M. Àngels Hernández
Yud Pineda Premi extraordinari de batxillerat
per M. Àngels Hernández - diumenge, 9 agost 2015, 07:08
 
Felicitem Yud Pineda per haver obtingut el premi extraordinari de batxillerat. La seva constància i esforç han estat novament reconeguts. Yud ja va rebre el nostre premi Mai 2013 pel seu afany de superació. Aprofitem per a ratificar-nos en el nostre ferm convenciment que l'ensenyament públic és de qualitat i mereixedor d'un pressupost que permeti disposar del professorat i recursos necessaris per a oferir al nostre alumnat l'oportunitat d'exel.lir. Enhorabona Yud! Ha estat un plaer tenir-te d'alumna i una satisfacció tenir-te d'exemple.
 
Imatge M. Àngels Hernández
Manifest de protesta
per M. Àngels Hernández - dimecres, 6 maig 2015, 07:44
 

El professorat de l'Institut Bernat Metge de Barcelona amb el suport del personal no docent, l’AMPA i l’alumnat del centre, davant els tràgics fets esdevinguts el passat 20 d’abril que van acabar amb la mort d’un professor, volem transmetre el nostre condol i solidaritat a la seva família i a totes les persones que s’han vist afectades per aquest trist esdeveniment.

També volem fer palesa la nostra indignació per la mala gestió que el Departament d’Educació i, en nom seu, la consellera senyora Irene Rigau han fet d’aquest desgraciat succés. Així mateix, fem notar també la nostra indignació davant la tèbia reacció dels sindicats. Així doncs:

 

a.                Considerem del tot insuficient que el dol per la mort del nostre company es limiti exclusivament a un minut de silenci i que després es pretengui continuar el curs amb normalitat. Creiem que les classes s’havien d’haver suspès en senyal de dol i en solidaritat  tant amb la família del professor com amb la resta de víctimes de la comunitat educativa de l’Institut Joan Fuster.

b.                No acceptem els arguments de la consellera, desvinculant la responsabilitat del fet d’una possible errada del sistema i limitant-se a considerar-lo un fet aïllat.

c.                Ens ha resultat del tot indignant que en un moment tan dramàtic ni el Departament ni els sindicats s’hagin posat d’acord sobre com actuar conjuntament.

d.                Lamentem el paper d’alguns mitjans de comunicació en  l’ús que han fet d’aquesta tragèdia, gravant converses a menors o pares, realitzant fotografies a menors d’edat o mostrant imatges èticament reprovables. També en aquesta situació ens hem sentit desprotegits tant per la consellera com pels sindicats.

 

Per tant, nosaltres exigim al Departament i als sindicats :

 

a.                Que es revisin els protocols de detecció i les comissions socials, ja que el seu funcionament és del tot insuficient.

b.                Que es doti els centres amb professionals per afavorir la inclusió i el creixement acadèmic i personal dels nostres alumnes. Actualment aquesta dotació és del tot insuficient, ja que tant els psicopedagogs com el personal de suport extern als centres estan desbordats.

c.                Que s’aturin les retallades al sistema d’educació pública, dotant els centres amb més professors i recursos, rebaixant les ràtios d’alumnes per classe i reforçant aquells centres amb més problemàtica social per facilitar una educació inclusiva real.

d.                Que es valori i reforci la figura dels professionals de l’educació més enllà de les paraules oficials. Són constants les amenaces que pateixen els professors, els quals es senten desprotegits i sense recolzament efectiu per part del Departament d’Educació.

 

A més, esperem que l’administració –amb el previ acord de la família del professor- reconsideri la insuficiència de l’homenatge que es va dur a terme per la seva mort i es comporti d’una forma ètica i justa amb la seva família. Nosaltres com a col·lectiu no oblidarem el que va passar un 20 d’abril del 2015 ni la reacció dels nostres representants.


Convidem altres centres públics a sumar-se a una iniciativa com la nostra, i així difondre i denunciar els desgraciats fets del passat 20 d’abril.

 
Imatge M. Àngels Hernández
Dolor i solidaritat
per M. Àngels Hernández - dimarts, 21 abril 2015, 11:58
 
          Institut Joan Fuster
MÓN POLÍTIC DE CATALUNYA:
Els centres educatius necessitem temps:
- per escoltar al nostre alumnat
- per atendre'l com cal i es mereix
- per treballar amb les famílies
- per fer equips docents i compartir estratègies d'intervenció
- per atendre la diversitat de forma adient
- per cercar recursos
- per crear recursos
- per implicar-nos amb l'entorn
- per coordinar-nos amb professionals del mateix centre
- per coordinar-nos amb professionals de fora del centre
- per dedicar el temps necessari per atendre necessitats concretes i diverses de l'alumnat i les seves famílies

Basta de confiar amb el compromís i bona voluntad d'un sector professional molt implicat amb la feina que es deixa la pell dia a dia.

SI US PLAU DONEU-NOS TEMPS!!

La nostra feina és molt més que donar unes classes.

Un professor amant de la seva professió i ofegat en un mar de retallades

Si us plau, feu correr pel mitjà que vulgueu i pogueu
 

Omet EntradaOmet Calendari

Calendari

dl dt dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 Avui dimarts octubre 6 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Omet Últimes notícies

Últimes notícies

 • 1 oct, 09:04
  M. Àngels Hernández
  Erasmus+ més...
 • 9 ago, 07:08
  M. Àngels Hernández
  Yud Pineda Premi extraordinari de batxillerat més...
 • 6 mai, 07:44
  M. Àngels Hernández
  Manifest de protesta més...
 • 21 abr, 11:58
  M. Àngels Hernández
  Dolor i solidaritat més...
Omet Accés al correu